Sök recept här!

tisdag 30 juni 2009

Havrekakor med choklad


Jag hade egentligen inte tänkt att baka idag, men så hade jag så mycket smör i kylskåpet, så fick det bli ett litet bak idag också..
De här havrekakorna har min mamma bakat sedan vi var små och de är verkligen super goda!

Smet:
300 g smält smör
3 dl havregryn
1 ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Chokladfyllning:
75g smör
3 msk grädde
1 msk kakao
1 ½ dl socker
½ msk vetemjöl

Gör så här:
Rör ihop alla torra ingr till smeten, smält smöret och häll i. Blanda ordentligt och häll sist i ägget.
Klicka ut smeten i folieformar, fyll formarna lite mer än hälften.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 10-15 minuter.
Under tiden kakorna är i ugnen gör man chokladfyllningen. Smält smöret och tillsätt de övriga ingr. Rör hela tiden på svag värme. Såsen ska sjudas ihop.
När kakorna är klara i ugnen häller man en klick fyllning i varje kakas mitt. Avslutningsvis ställer man in dem i ugnen ytterliggare en minut. Låt kallna på plåten.




Imorse komponerade jag och Amanda hennes kläder ihop. Vem som har valt vad får ni lista ut själva..



Fick till en så härlig bild på flertalet av mina kära kollegor när jag skulle gå hem i eftermiddags och nej jag jobbar inte på en glassfabrik..
Bor man i en stad där det ofta regnar, ja då gäller det att ta vara på varje solstråle som kommer!

Efter att jag hämtat upp Amanda på dagis åkte vi till min mammas jobb och bjöd på det som var kvar av fläderpajen. Pajen gick åt som smör i solsken och alla var nöjda och glada. Både jag och Amanda tycker att det är väldigt mysigt att hälsa på där, så det får bli snart igen!
Imorgon ska jag nog överraska mina egna kollegor med lite nybakta havrekakor, hoppas att ingen av dem hinner läsa här innan vi har haft vårat förmiddagsfika...
I övrigt så har jag även hunnit med att träna Hagge en liten stund ikväll, men mer om det i hundbloggen.
Kram


PS. Ikväll har Jenny bjudit på fisken i folie, färskpotatispajen och romsåsen och att dömma av Annas kommentar så verkar maten varit till belåtenhet ;)

5 kommentarer:

www.segerstorpshundar.se sa...

Åh det är ju dom här kakorna, dom kommer jag allt ihåg. Tror nog du måste bjuda din vän någon dag. Jag är nämligen lite orolig för bröllopsklänningen, den sitter på tok för löst...;) Kramis

åsa - hello sugar! sa...

mmm, så smarriga kakorna ser ut! kollegorna har tur som får smaka! :) vad hon är söt lilla amanda, fina bilder! :)

Unknown sa...

Åhh.. dessa hade jag tänkt att baka snart, de är ju så goda!! Ha, ha antar att halsduken åkte av när temperaturen närmade sig 30 gr... :)

Jossan sa...

Hallå i stugan!
Jo tack, dessa kakorna känner jag allt igen. Kan bero på att de tillhörde standard-sortimentet under somrarna på Tjärnö. Det var tider det kusse ;-)!

Leiabus sa...

Kakorna var underbart goda!! Vilken tur jag har som har en sån underbar jobbarkompis som spontanbjuder på hembakt bara sådär :0)
Kram Frida