Sök recept här!

onsdag 10 juni 2009

Salta mandlar



Idag tänkte jag bjuda på lite "nyttigt" snacks, i alla fall mindre onyttigt ;)
Tål man nötter så är dessa kanon att ha istället för chips och godis. Var dock beredd på att mandlarna tar slut fort, så det är lika bra att göra en hel påse åt gången!

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skolla mandeln (koka upp vatten och häll över mandeln, låt dra en liten stund, häll sedan av vattnet och lägg ut mandeln på en handuk eller papper. Dra av skalet med handen). Lägg den hela mandeln i en skål, droppa över lite äggvita, blanda. Strö sedan över flingsalt, gärna rökt flingsalt om ni har. Blanda. Lägg ut nötterna på en bakpapper klädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, nötterna ska ha fått ljusbrun färg.

Hemma hos oss har vi det kungligt värre och i morse anammade vi ordspråket "finns det hjärterum, så finns det stjärterum". Amanda myste ihop med Hagge i hans korg. Hon tycker verkligen om sin stora svarta prins och han verkar inte ha något emot sin lilla prinsessa heller ;)
Kram Mor-Mia

1 kommentar:

Anonym sa...

Mandel är en baljväxt och hör därav inte till "nötter"