Sök recept här!

onsdag 1 juli 2009

Wienerbröd med jordgubbar


Dessa supergoda wienderbröd måste ni bara baka, hur enkla och goda som helst!
Perfekt att ha med till stranden eller fixa ihop om man får oväntat besök. Ingen jäsning eller kavling, bara att lägga ihop och in i ugnen.

Här kommer receptet:
5 frysta smördegsplattor
Marsankräm (2 dl mjölk + 5 msk snabb marsan)
skivade jordgubbar
florsocker
Gör så här:
Dela de tinade plattorna på mitten, så du får 10 bitar. Snitta i varje hörn och vik upp kanterna, så det blir som en kant runt. Klicka ut marsankräm på alla bitar och lägg på de skivade jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. De ska få lite färg, men passa så att de inte bränns.
Låt kallna på plåten och sikta florsocker över.


Idag har jag och Amanda roat oss på varsitt håll. På kortet ser ni Amanda vinka hejdå till mig för att åka till mormor och morfar. Väskan har hon i vanlig ordning packat själv. Den kan innehålla allt möjligt och det är alltid lika spännande att se vad som finns i.
Själv så har jag haft en mysig picknick med 5 tjejkompisar från gymnasietiden. Eftersom jag inte träffar många av dem så ofta så hinner det alltid hända en massa mellan gångerna.

Mitt bidrag till picknicken var dessa wienerbröd och de blev mkt uppskattade. Min vän Jenny hade bakat ett jätte gott bröd, som hon gjort smaskiga smörgåsar av. Receptet på brödet kommer förmodligen imorgon.


Inte nog med att Jenny hade ställt upp med att stå och baka bröd i värmen, hon hade även med en present till mig, som var en fin badolja och en handgjord tvål som doftade underbart. Hon tyckte att en småbarnsmor som jag kunde behöva lite vardagslyx!


I veckan fick jag tillbaka min kamera och i den fanns två snygga bonuskort, här kommer ett av dem..
Tack än en gång Lina (Jennys lillasyster) för att du fraktade hem kameran åt mig!

Kram


1 kommentar:

Pernilla ~Pillan~ sa...

Ja de wienerbröden såg inte tråkiga ut! hade gärna satt tänderna i de! kul med en till receptblogg! tack för titten hos mig!