![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAfD7Yy0_f4zjxJwJPlY9N3sofxPD9yrnip6Ft0f37atwbmHifXaa_NLiND8FKaGIcqSXKnu9XCgvqzHkVUCGvYH8cLQnwUwXHh7IgppCSTtQmB174j0q3-WVXyNc2EuaUeCg8gMtILho/s320/Rotfruktspytt.jpg)
Idag kommer det utlovade receptet på rotfruktspytten. Själv så har jag den som en klar favorit. Den är så god i sin enkelhet. Här kommer grundreceptet, sedan kan man välja de rotfrukter man vill. Själv brukar jag har lite fler morötter och färre potatisar.
(Receptkälla: Håkan Larssons Vin&Mat)Ingr.
1 gul lök
3 potatisar
1 bit rotselleri
1 stor morot
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 msk koncentread kycklingfond
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala lök, potatis och rotfrukter. Finhacka löken och tärna resten. Stek alltsammans ca 20 minuter i smör och olja, gärna i en panna med släpplättbeläggning, tills allt mjuknat.
Tillsätt kycklingfond och persilja. Smaka av med salt och peppar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3wsuUlXEfri_UI1Uc7ErTyke-E0K_ZdX815c9ec8Ndmfo-Fl7_Tbd9rYt7s3NoBacfhJ2yilUN62onbDru6s0PoI30LjWAJSBbwwdbGfiDG7w8HoGzjFLEPWHS8CGK3IgU7aljyY6b6E/s320/Amandabus.jpg)
Idag har Amandas morfar hämtat henne på dagis, då jag behövde jobba över. När jag kom för att hämta henne var det en tjej full med bus som mötte mig.. ;)
Min kamera har fortfarande inte kommit fram, så den är med all säkerhet kvar i Varberg. Så länge får ni nöja er med foton tagna av min mobil..
Kram Mor-Mia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar