Sök recept här!

Vårt husbygge


7/6-15 Vår altan börjar växa fram så sakterliga. Inom kort kommer vi att kunna ställa ut lite möbler.
Vi har valt att ha runda hörn på altanen och det känns som om det kommer att bli kanon!
20/ 12 Vårt senaste projekt här i huset är vårt kontor. Det har sedan inflyttning varit förvaring av trädgårdsmöbler osv, men nu är det slut med det. Vi har byggt upp garderober och målat dess dörrar i samma färg som våra övriga snickerier i huset.

26/12 Just nu är Patrik iväg och gjuter en skiva som ska bli vårt skrivbord. 
Jag lovar att visa det färdiga resultatet.
17/11 Vi har gjutit första muren på vår framsida.Såhär blev vår trappa som Hjortsberg Snickeri har byggt åt oss. Vi är otroligt nöjda!12/10 Vi har gjutit varsin klack till våra ytterdörrar. 1/10 Vår betongskiva till köksön kom på plats. Vilken stor skillnad det blev. Mycket större arbetsyta och mycket finare!!

26/9 Grovplaneringen av vår trädgård är nu färdig och det kommer att bli riktigt bra när det är färdigt!7/9 Äntligen har våra spotlights börjat komma på plats. Hallen var först ut och det blev en betydligt ljusare och trevligare hall med lite fler lampor!
2/7 Nu är vår nya (och förhoppningsvis väldigt sköna) säng på plats och jag håller på att måla och färdigställa vår blivande garderob.30/6 Just nu håller jag och Amanda på att städa för fullt i huset. Fönstren putsas och golven torkas.
Vår trappa är nu också helt klar. Här ovan ser ni några av detaljerna till trappan och vi är otroligt nöjda. Jag har även passat på att fräscha upp några av våra möbler med ny fin färg.
Hyllor till tvättstugan är kvistlackade och kommer att målas inom kort18/6 Vi har nu vatten i kranarna och elektrikerna kämpar på med att färdigställa all el. 
Vår balkong har fått trallgolv och räcket väntas inom kort.17/6 Nu har det hänt massor på bygget igen, som jag inte har uppdaterat om. Bland annat så har arbetet med vår balkong påbörjats. Elektrikerna jobbar för fullt den här veckan med att färdigställa elen. Vår trappa är på plats och nu saknar vi bara räcke och spaljé. Vi är otroligt nöjda, men mer om den på bloggen framöver.
Våra spröjs i vardagsrummet är utbytta och linjerar numera, skönt!6/6 Vår toalett och duschs är på plats och trapporna till våra nivåskillnader är i stort sett klara och blev precis som vi ville ha dem!3/6 Övervåningen är i stort sett färdigmålad första varvet och det känns riktigt skönt för vi har nu en deadline då vi måste vara helt färdiga med allt måleri inomhus. Jag har även påbörjat målningen av materialet till vår köksö.28/5 Vårt kök har kommit!!!
Vi har fått grym hjälp med monteringen av både Patriks bror och pappa. Än så länge känner vi oss otroligt nöjda med vårt val av kök.26/5 Lister, foder och fönsterbrädor har börjat komma på plats och det börjar mer och mer se ut som ett hus.25/5 Vårt hus är färdigmålat (så långt färgen räckte..) det är nedre delen av ett litet hörn kvar, men det målar vi färdigt den här veckan. 21/5 Våra inomhustrappsteg har börjat byggas, badrummet är färdigt för badrumsmöbler och vi har testat färgnyanser på fasaden. I helgen målar vi sista varvet, så snart är allt utvändigt färdigt!!!
19/5 Golvvärme har börjat läggas på övre plan, badrumsgolvet på övre plan har primats, övervåningens vinklar och vrår har spacklats och lådan bakom toaletten har byggts upp.18/5 I helgen har vi grundmålat alla golvlister och foder. Det tog sin lilla tid, men till vår hjälp hade vi snälla familjemedlemmar. Patrik har jobbat vidare med invändigt måleri.13/5 Vår matplats är färdigmålad för lister. Sista varvet målar vi när de är på plats. Golvet är färdigt i två rum och nu är det på G i köket. Vi fortsätter att måla i väggarna i köket inför köksleverans.


11/5 Vår platta är slipad och imorgon kommer vårt golv att börja läggas. Vi kämpar vidare med det invändiga måleriet. Förarbetet är klart i vår matplats, så imorgon kommer vi att börja måla.
5/5 Badrummet har fått klinkers på golvet, vår värmepanna är installerad och vår övervåning har snart gipsats färdigt.28/4 Nu är alla vita plattor på plats på badrummets väggar. Vårt skafferi har fått klinkersgolv. Vi har fått en vattenutkastare på fasaden och vi själva har fortsatt att måla fasaden.25/4 Badrummet har fått en vägg med kakel och stöttepelaren har försvunnit i köket.22/4 Tvättstugan har fått klinkers på golvet och toalettens tak är helt färdigt. Vårt vardagsrum är nu gipsat och som ni ser har vi haft besök på plattan innan den torkade, vi gissar på grannens katt.
17/4 Första klinkersen är lagd och köket är nu helt färdiggipsat!
14/4 Vår blivande matplats har blivit gipsad och klar, så nu återstår det för oss att spackla, slipa och måla.13/4 Taken i badrum, kapprum och tvättstuga har fått glasfiberväv och blivit målade.
11/4 Väggar och tak gipsas undan för undan och vi spacklar och slipar hack i häl.
10/4 Idag möttes vi av den här roliga överraskningen när vi besökte vårt bygge. 
Våra efterlängtade ytterdörrar var insatta.7/4 Hall, tvättstuga och badrum har spacklats och slipats en omgång av världens bästa sambo!4/4 Lösullsisolering har sprutats i bjälklag samt takkonstruktion.3/4 Nu har både hallen, lilla toaletten och tvättstugan gipsade väggar. 28/3 Tre stycken elektriker har i dagarna tre jobbat med att dra all vår el i huset. Vårt skafferi har nu reglats upp och man kan känna dess rymd.24/3 Nästan all ställning är borta runt huset och vi längtar nu efter att få sitta i denna hörna och njuta av solen med en god fika.
21/3 Idag har våra entréer fått plåttak.19/3 Arbetet med innerväggarna fortgår.17/3 Innerväggar har kommit upp och man kan nu se rummen. Härlig känsla :)14/3 Stuprör är uppsatta, vår temporära trappa är på plats och väggar har reglats upp. 
Bygget fortsätter att gå i rasande takt framåt och om tre månader bor vi förhoppningsvis i huset :)
13/3 Det har kommit upp en liten halvvägg så man ser nu hur bred vår trappa ner till nedre vardagsrummet kommer att bli.
John har sågat upp ett stort hål till vår blivande trappa och vår groventré har fått ett tak.
12/3 Fönsterfodret är nu ändrat på vårt åttakantiga fönster. Snickarna höll med om att det blev bättre såhär. De är så otroligt lätta att ha att göra med. Glada, positiva och framförallt otroligt duktiga!!!

Vår entré börjar bli riktigt fin. Framsidan har hittills varit den sida som vi har varit minst nöjda med (pga omständigheter, som vi inte har kunnat påverka) men nu börjar till och med den bli riktigt fin.11/3 Idag har huset fått knutbrädor och vilken stor skillnad det gjorde.
Vi vet inte riktigt vad vi tycker om fodringen runt det åttakantiga fönstret, så imorgon ska vi prata med snickarna om det.
10/3 Idag har vårt åttakantiga fönster fått foder och arbetet med vår entré har påbörjats.
Vi har även diskuterat tvättstugan, placering av elcentral och bestämt bredden på trappan ner till nedre vardagsrummet.7/3 Nu är all utvändig panel färdig. Fler fönster har fått foder. Arbetet på husets insida fortsätter i rasande tempo och snickarna håller otroligt rent omkring sig. Överallt ser det väldigt städat och fint ut.
Vi ska ha vardagsrum i två etage och idag har vi diskuterat hur bred trappan ner ska vara. Vi har fått helgen på oss att fundera, men vi har nog bestämt oss och vi vill ha den ganska så bred.5/3 Nu är det endast en halv sida kvar att sätta panel på. 
De övre fönstren på vår norrsida har fått foder och vi känner oss väldigt nöjda.28/2 Vår norra gavel har börjat få panel och isoleringen är nästan helt klar med täckplast och allt.26/2 Idag har vår snickare John börjat isolera väggarna.25/2 Taket är helt klart och snart är vår södra gavel  färdigklädd med panel. Två ventilationshuvar har även satts upp på framsidan.24/2 Våra snickare jobbar på och gör ett strålande jobb och idag har bland annat fler takpannor kommit på plats. 20/2 Idag var det tak, tak och tak som gällde på bygget. Både inomhus och utomhus.
19/2 Idag har delar av taket fått takpannor och vi känner oss väldigt nöjda med vårt val av svart tak.
18/2 Dagens husbild blir "by night" då vi aldrig hann åka dit under dagen.
17/2 Dagens byggbild ser ut som ovan. Ventilationen är nu dragen och i taket kan man se rören. 
Äntligen fick vi se och känna solens strålar och det kändes som vår i luften.
14/2 Idag har vi haft genomgång med elektrikern om belysning och uttag. En leverans med isolering har anlänt och delar av innertaket har fått glespanel. Även mer panel har kommit på plats, men det börjar bli tjatigt att skriva det hela tiden..
PS. Idag var det snickarna som bjöd oss på fika. Det hör nog inte till vanligheten. DS
13/2 Vår matplats har fått svart plåttak och hängränner. Två väggar har blivit färdigklädda med panel.
13/2 Den svarta vindskiveplåten är nu utbytt mot vit. Riktigt snabbt jobbat!!!
12/2 Fönsterbläck har kommit på plats (rätt färg) och ännu mer panel är uppsatt!
11/2 Mer panel har satts upp och vi känner oss väldigt nöjda med bredden. 
Vindskiveplåt har kommit på plats. Tyvärr i fel färg så det måste göras om. Vi har övervägt att låta de svarta sitta kvar, men vi har kommit fram till att vi vill ha de vita som var beställda.

10/2 Nu har panelen börjat sättas upp. Vi ska alltså inte ha ett rött hus, utan det är vår utegips som är röd. Vårt åttakantiga fönster har kommit på plats och vita hängränner är uppsatta. 6/2 Balkongdörr har satts in och vi har premiärgått på vår kommande balkong. Takpanner har levererats och står nu redo.5/2  Vår kommande matplats har fått flera fönster. Känslan är att det kommer bli ett väldigt trevligt rum med förhoppningsvis många goda middagar framöver.4/2 Våra altandörrar har kommit på plats och när man går in i huset kommer man se rakt ut i trädgården.
Idag var det Amanda som bjöd snickarna på fika.3/2 Vindskivorna har kommit på plats.

31/1 Det fortsätter att hända mycket varje dag på vårt bygge. Nu har fler fönster kommit på plats och vår utbyggnad från köket har fått väggar och tak (innan var det bara en gjuten platta).
29/1 Fönster har börjat sättas och det börjar mer och mer se ut som ett hus!!!
28/1 Nu är nästan hela taket täckt med läkt. Ytterdörren är numera låst, så nu kan vi inte längre gå in och kika när vi vill. 27/1 Snickarna har börjat att lägga takläkt och huset är nu helt tätt. Fönsterleveransen har kommit, så inom kort kommer de att sättas in.
24/1 Idag har vi haft taklagsfest med våra snickare. Vi bjöd på smörgåstårta och cider.
24/1 All papp är nu på. Som ni ser, ännu en dag med blå himmel och solsken - man tackar!
23/1 Nu har hela huset fått tak täckt med råspånt. Förutom ena långsidan, så har även all papp lagts.
22/1 Snickarna har börjat och lägga råspånt på vår långsida mot vägen.
21/1 Idag har takstolarna kommit upp och det börjar mer och mer se ut som ett hus. Vi är väldigt tacksamma att vi har anlitat så duktiga och trevliga snickare. De gör ett kanonjobb!!
20/1 Det fina vädret fortsätter till vår stora lycka!!
Ytterväggarna är snart helt inklädda i utegips, så nu börjar det se ut som ett hus. Patrik passade på att gå upp på taket och kolla in utsikten.17/1 Nu börjar bjälklaget bli klart och man kan gå från rum till rum. Än så länge så blir det precis som vi har tänkt oss - hoppas att det fortsätter så!
16/1 Bygget går framåt och vädret visade sig igår från sin bästa sida med blå himmel och solsken.15/1 Bjälklagen är nu lagda och rummen börjar växa fram så smått.
13/1 Idag har våra snickare äntligen börjat resa vårt kommande hus. Efter en dags arbete, så såg det ut så här. Det ska bli väldigt spännande att få följa bygget dag för dag.

18/12 Vår grund är nu äntligen gjuten.
8/11 Vår blivande grund är nu redo för gjutning. Golvvärme och armeringsjärn är på plats. Tomten har även grovplanerats och vi har haft möte med vår leverantör av material. Lister, takpannor osv är nu bestämda.31/10 Nu är kantelementen utsatta på vår tomt och avloppen framdragna. Vi kommer att ha en nivåskillnad i huset som ni kan se på den nedre bilden.Torsdagen den 17/10 satte vårt bygge igång och nu är allt markarbete klart. Förutom några stora stenar, så bestod mestadels marken av gammal sjöbotten.
Idag har vårt hus blivit utsatt av kommunen, så snart borde bygget sätta igång på allvar.
Härlig känsla!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

När börjar ni med husbygget? :)

Mor-Mia sa...

Vi kommer att börjar med vårt husbygge så snart allt är i hamn med bygglov osv. så exakt är svårt att säga!

Anonym sa...

Ser fint ut! Var bygger ni någonstans?

Mor-Mia sa...

Tack :)
Vi bygger i utkanten av Borås.