Ibland räcker det att ändra någon liten detalj så blir det en helt ny maträtt, som t.ex att panera laxen i sesamfrön. Gott och enkelt!
Laxspett:
Fryst eller färsk lax
Smält smörSesamfrön
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader grill. Skär den tinade laxen i kuber. Pensla dem med smält smör och panera dem i sesamfrön. Trä dem på spett och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Avsluta med att strö lite flingsalt över.
Servera tillsammans med smörstekta grönsaker (vi hade broccoli, blomkål, sharlottenlök, röd paprika och morötter) och en kall sås t.ex. creame fraiche blandat med pressad vitlök, sweet chilisås och flingsalt.
Numera när Amanda ser skräp ligga på marken, så säger hon alltid "mamma vad tycker vi om sådant här". Jag svarar förstås att "nej sådant gillar vi inte" och sedan går vi där och håller med varandra om att skräp ska slängas i papperskorgen och inte på marken!
Vad är det man brukar säga, sådan mor sådan dotter.. ;)
Kram
5 kommentarer:
Mmm.....sesam o lax låter smaskens!!
vart har du gömt kelda, finns ingen ledtråd?
Haha, va gulligt! Maten ser jättegod ut!
Haha, va gulligt! Maten ser jättegod ut!
Mia det här låter smaskens! Vi älskar lax hemma hos oss och detta recept ska jag prova på framöver. Din blogg är toppen! Kram Petra
Skicka en kommentar