Sök recept här!

söndag 7 november 2010

Kycklingform med sting


.
Idag har jag lagat den lättaste kycklingrätten hittills. Bara att lägga i en form och hälla över en ihop rörd sås och in i ugnen. Hur mycket lättare kan det bli!
Behöver jag säga att kycklingen blev riktigt saftig efter att ha fått puttra i sås i dryga timmen.
Receptkälla: Matplatsen
.
Ingredienser:
6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl kinesisk soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt!)
3 vitlöksklyftor

Gör så här:
Tina kycklingfiléerna i kylskåp över natten eller använd färska. Dela dem i två delar på längden och lägg dem i en form. Vispa ihop allt till såsen och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen, 175 C, knappt 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
.

.
Servera kycklingen med goda grönskaer. Jag hade idag smörstekt blomkål, tomat och ris. Äter du LCHF hoppar du bara över riset.
.
.
.
.


.
Vilken bra helg det har varit och mycket matlagning blev det. Idag bröt jag och min mamma ihop av skratt när hon missförstod mig i köket och hällde philadelphiaosten i det kokande riset istället för i den puttrande kycklinggrytan..

Men det gör inget mamma för jag tycker du är världens bästa ändå!!!!
.
Kram

8 kommentarer:

Remsan sa...

Låter jättegott. Något för oss som gillar mat med hetta.
Jag har också gjort en sådan där tabbe när jag skulle fixa tårta hos min väninna, fast det blev gott iaf...

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott, perfekt med lättlagad mat,

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad gott det ser ut. Och enkelt dessutom. Jag skrattade gott när jag läste om philadelphian i riset. :-)

Betty sa...

Behöver jag säga att jag inte blev förvånad över Beiruts missöde ,hon är så rolig !
Gott tips , kanske ngt för mig o Madicken. Sitter precis o funderar på vad vi ska äta idag.
Tack för din hjälp , utan dig hade det inte blivit så bra , tack.

Kram,kram Betty !

vanilla sky sa...

Låter fanastiskt gott! Och enkelt1 Tummen upp :)

Novisen vid spisen sa...

Det låter gott (8 dl grädde kan ju inte gå fel!) Men..använder Du djupfryst eller färsk kycklingfilé?Vilken sorts soja?
Jag är verkligen i behov av enkla detaljerade recept

Mor-Mia sa...

Till Novisen vid spisen:
Nu har jag uppdaterat receptet så att det blir tydligare!

Tack för dina frågor och lycka till!

Kram Mia

Mårtenssons kök sa...

Perfekt med enkla recept som dessutom innehåller kyckling. Men precis som Novisen skrev så kan det ju inte bli annat än gott med mycket grädde och crème fraiche i...