Sök recept här!

måndag 29 november 2010

Smördegsbakelse med prästost och kräftröra på grönsaksbädd





























.
Idag kommer receptet på Jennies förrätt. Den var enligt Jennie enkel att göra och själv kan jag bara intyga att den var riktigt god!
Receptet räcker till 4-6 portioner.

Kräftröra med tomatpesto och kronärtskocka
1 burk kräftstjärtar i lake (360g)
1 bruk kronärtskockshjärtan
2 dl crème fraiche
Färsk basilika
Tomatpesto
Lite pressad citronsaft
Salladslök
Salt och peppar
Parmesanost

Gör så här:
Börja med att låta kräftstjärtarna och kronärtskockshjärtan rinna av ordentligt. Hacka löken och basilikan. Blanda detta med crème fraiche, tomatpesto och citronsaft. Rör ner kräftstjärtarna och hackade kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.

Smördegsbakelser
1 pkt färdiga smördegsplattor (finns i frysen)
2 ägg
2 dl vispgrädde
2,5 dl stark ost (Prästost, alt. västerbottenost)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med smördegen, ta ut cirklar. Jag använde ett stort glas. Klä sedan amerikanska pappers muffinsformar med degen och ställ dem på en plåt. vispa ihop ägg, grädde och ost. Salta och peppra. Fyll muffinsformarna med äggstanningen, dock inte ända upp till kanten. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stannat och bakelserna har fått fin gyllenbrun färg

Ta ur smördegsbakelserna ur sina formar och ställ på tallrikar. Fördela kräftröran på dem. Hyvla över parmesanost samt strö lite hackad basilikapå.

Servera med valfria grönsaker!



.
.
 .
Vem städar hemma hos er?

























Allt blir så mycket roligare om man gör det tillsammans. När städningen var avklarad lekte vi gömmebo. Amanda tyckte att jag gömde mig på så bra ställen.. Undrar hur länge man får vara sin dotters idol ?

Kram

2 kommentarer:

Charlottes matblogg sa...

Åh, mums! det ser verkligen super gott ut! Kräfotr är inte fel de=)
Städar gör jag själv :P

Mårtenssons kök sa...

Den låter lika god som den ser ut att vara, perfekt recept för vår del!