Sök recept här!

tisdag 31 januari 2012

Fläskfilé i gorgonzolasås och potatismos


Fredagens middag blev den här fläskfilén med god gorgonzolasås och potatismos som vi gratinerat i ugnen. Mitt tips är att göra potatismoset riktigt saftigt, för annars blir det lätt torrt i ugnen.
(Tack Katrin för tipset)

Ingredienser:
6 portioner potatismos
2 äggulor
2 putsade fläskfilé
salt och peppar

Gorgonzolasås
2 msk Smör
150 gram god gorgonzolaost
1 liten fin finhackad sharlottenlök
4 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1-1/2 dl  grädde
salt och peppar
Toppa med klippt fin persilja

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Rör ihop potatismoset med äggulorna och se till att det är saftigt.
Spritsa eller klicka ut moset runt omkring på en ugnsfast form och grädda i ugnen tills den fått vacker färg.
Under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner dem klart i smör.
På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret - men den ska inte få färg.
Häll över vätska, creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar.
Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja.

















I lördags var vi ute på en skön promenad med korvgrillning. Alltid lika mysigt när elden är tänd!


Kram



2 kommentarer:

Malena sa...

Hej Mia. Jag har lånat din logga till min hemsida som länk. Är de okej? Den ligger under fliken våra favoriter :) kram

Mor-Mia sa...

Självklart är det ok!!!
Kram