Grillad kyckling var dock inte det lättaste att hitta igår kväll. Vi fick åka till hela fem mataffärer innan vi äntligen fick vår kyckling..
Här kommer receptet igen!
Ingredienser:
1 grillad kyckling
1-2 röda paprikor
1 burk minimajs alt. 1 pkt färsk minimajs
5 dl vispgrädde
1,5 dl mangochutney
ca 2 tsk sambal oelek
lite socker
Olja till stekning
Gör så här:
Tärna paprikan och stek den lite lätt i olja på låg värme. Stö över lite socker och passa noga så att det inte bränner. Dela majsen och tillsätt den, stek ytterliggare några minuter.
Rensa och dela kycklingen i mindre bitar.
Lägg i kycklingen i en ugnsfast form och lägg över paprika- och majsblandningen. Blanda grädde, mango chutney och sambal oelek i en bunke och häll i formen.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
1 grillad kyckling
1-2 röda paprikor
1 burk minimajs alt. 1 pkt färsk minimajs
5 dl vispgrädde
1,5 dl mangochutney
ca 2 tsk sambal oelek
lite socker
Olja till stekning
Gör så här:
Tärna paprikan och stek den lite lätt i olja på låg värme. Stö över lite socker och passa noga så att det inte bränner. Dela majsen och tillsätt den, stek ytterliggare några minuter.
Rensa och dela kycklingen i mindre bitar.
Lägg i kycklingen i en ugnsfast form och lägg över paprika- och majsblandningen. Blanda grädde, mango chutney och sambal oelek i en bunke och häll i formen.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
Vilken god middag vi åt i lördags!!
Vi beställde in varsin ryggbiff med potatisgratäng och kantarellsås. Köttet fick vi själva steka på den 450 grader varma täljstenen som låg på tallriken.
Vi åt middagen på Harrys i Lindvallen. Får ni chansen ska ni absolut testa detta!!!
Kram
1 kommentar:
Mango chutney = underbar smaksättning till kyckling! Vill HA!
Skicka en kommentar