I veckan bakade jag en ny kladdkaka. Nämligen det recept som Sveriges mästerkock Louise har tagit fram. Kakan blev väldigt kladdig och god.
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
150 gram hackad, mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
några hallon till garnering
3 dl vispad grädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och lägg i den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ned den smälta chokladen i äggsmeten.
4. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt tills allt löst sig.
5. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant (jag brukar använda kakao istället för ströbröd). Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Ställ åt sidan och låt kallna i
formen.
6. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker.
Servera med vispad grädde.
En spänannde match med rätt lag som vinnare :)
Kram
1 kommentar:
Jag vet inte om rätt lag vann :)Kram Kicki
Skicka en kommentar