Sök recept här!

fredag 20 januari 2012

Mästerkockens kladdkaka



I veckan bakade jag en ny kladdkaka. Nämligen det recept som Sveriges mästerkock Louise har tagit fram. Kakan blev väldigt kladdig och god.

Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
150 gram hackad, mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
några hallon till garnering
3 dl vispad grädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och lägg i den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ned den smälta chokladen i äggsmeten.
4. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt tills allt löst sig.
5. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant (jag brukar använda kakao istället för ströbröd). Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Ställ åt sidan och låt kallna i
formen.
6. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. 


Servera med vispad grädde.









Ikväll har vi varit och sett matchen mellan Frölunda och Modo. 
En spänannde match med rätt lag som vinnare :)


Kram



1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vet inte om rätt lag vann :)Kram Kicki