Sök recept här!

måndag 23 januari 2012

Köttfärsbiffar, klyftpotatis, sås och haricoverts


Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Gott tyckte stora som små. Under tiden vi lagade biffarna och såsen, skötte potatisen sig självt i ugnen!

Ingredienser:
500 g nötfärs
½ gul lök
1 msk fransk senap
1 äggula
½ dl vatten
salt och peppar
smör till stekning

Sås:
½ dl vatten
½ köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 msk rosépepparkorn + några till garnering

Tillbehör:
300 g haricoverts
klyftpotatis

Gör så här:
Mixa eller hacka löken fint. Blanda lök, färs, senap, äggula och vatten till en smet. Krydda med salt och peppar.
Smält smör i en panna och forma färsen till tunna biffar. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till. Lägg de färdiga biffarna i en form och täck med folie så att de håller värmen.
Koka ur pannan med buljong (lös upp tärningen i vatten) och creme fraiche. Krossa rosépepparkornen och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över biffarna och strö lite rosépepparkorn över.
Koka haricoverts enligt anvisning. Lägg en klick smör på de färdigkokta haricoverts och salta lite lätt.










Idag har jag och Amanda varit med i Citys tidning igen. Den här gången bakade vi cupcakes i olika smaker. Fotografen Bengt fick återigen till en mysig bild i vårt kök!


Kram







2 kommentarer:

Malena sa...

Hej Mia :) nu är jag tillbaka i blogg världen och även om jag inte skrivit så ofta här följer jag din blogg slaviskt! Kan inte leva utan din blogg :) kram på dej

Mor-Mia sa...

Tack Malena, vad roligt att du har fortsatt att följa mig!!!

Stoor Kram