Sök recept här!
måndag 23 januari 2012
Köttfärsbiffar, klyftpotatis, sås och haricoverts
Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Gott tyckte stora som små. Under tiden vi lagade biffarna och såsen, skötte potatisen sig självt i ugnen!
Ingredienser:
500 g nötfärs
½ gul lök
1 msk fransk senap
1 äggula
½ dl vatten
salt och peppar
smör till stekning
Sås:
½ dl vatten
½ köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 msk rosépepparkorn + några till garnering
Tillbehör:
300 g haricoverts
klyftpotatis
Gör så här:
Mixa eller hacka löken fint. Blanda lök, färs, senap, äggula och vatten till en smet. Krydda med salt och peppar.
Smält smör i en panna och forma färsen till tunna biffar. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till. Lägg de färdiga biffarna i en form och täck med folie så att de håller värmen.
Koka ur pannan med buljong (lös upp tärningen i vatten) och creme fraiche. Krossa rosépepparkornen och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över biffarna och strö lite rosépepparkorn över.
Koka haricoverts enligt anvisning. Lägg en klick smör på de färdigkokta haricoverts och salta lite lätt.
Idag har jag och Amanda varit med i Citys tidning igen. Den här gången bakade vi cupcakes i olika smaker. Fotografen Bengt fick återigen till en mysig bild i vårt kök!
Kram
Etiketter:
Köttfärs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej Mia :) nu är jag tillbaka i blogg världen och även om jag inte skrivit så ofta här följer jag din blogg slaviskt! Kan inte leva utan din blogg :) kram på dej
Tack Malena, vad roligt att du har fortsatt att följa mig!!!
Stoor Kram
Skicka en kommentar