Sök recept här!

måndag 2 januari 2012

Fläskfilé i gorgonzolasås


Igår när vi var och hälsade på min kompis Jenny fick vi den här goda fläskfilén i gorgonzolasås. Eftersom Jenny även sa att rätten var enkel att laga var jag inte sen med att ta receptet och här kommer det!

Ingredienser:
marinad:
1 dryg msk citronsaft
1 tsk citronpeppar
1 dryg msk olivolja

500 g fläskfilé
1 tsk salt
2 msk smör till stekning
3-4 dl creme fraiche
1 tärning grönsaksbuljong
200 g gorgonzolaost (av stark sort)

Gör så här:
Blanda marinaden och skiva köttet och låt det dra i marinaden en stund. Salta sedan köttet och bryn det i smör i en stekpanna.
Koka pasta (exempelvis snäckpasta).
Koka upp creme fraiche, buljongtärning och gorgonzolaost.
Låt småkoka en stund och rör i såsen då och då. Häll sedan över pastan och lägg köttet ovanpå.

Servera tillsammans med en god sallad!






Amanda valde en annan rätt på Jennys meny. Rå prinskorv, snäckpasta och ketchup. 
Vilken rätt hade ni valt :)

Kram

2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

:) Härligt när det finns något för alla smaker att välja på:) Vi hade nog kört på filén, men det är ju en smaksak...

Ett gott nytt år önskar vi dej!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Haha, rå prinskorv... Jag kommer ihåg när det var delikatessen nummer 1! :D