Sök recept här!

söndag 22 januari 2012

Viltsvinskebab



Veckans torsdagslunch bestod av en jättegod viltsvinskebab i hembakade pitabröd. Malin hade fått till en riktigt god smak och vi alla åt med god aptit!

Ingredienser:
Blir ca 20 stycken
5 dl vatten 
25 gram jäst 
1/2 msk socker 
12 dl vetemjöl 
1 tsk salt


Gör så här:
Värm vattnet fingervarmt och lös jästen i det. Tillsätt sockret, saltet och knåda in vetemjölet med degblandare/ hushållsassistent. Knåda i tio minuter eller tills degen är elastisk. 
Låt degen jäsa i bunken cirka 30 minuter. 
Ta upp på bakbord och dela i 20 lika stora bitar. Rundriv, forma till bullar som du tummar eller kavlar ut tunt.
Värm ugnen med en plåt i till 275 grader. Lägg pitabröden på den varma plåten och grädda i cirka 4 minuter. Bröden kommer att "blåsa upp sig" i ugnen och bilda en ficka i mitten. OBS! Passa bröden mycket noga... Det krävs nästan att du tittar på dem hela tiden, de är lätt att bränna ytan. 
Låt svalna något på galler innan servering. Bröden kan antingen skäras med en skåra och fyllas eller delas i halvor och fyllas. 
Det går fint att frysa pitabröd. Tina och värm försiktigt i ugn i 125-150 grader. 

Viltsvinsköttet är bara strimlat och stekt med kebabkrydda. Enkelt o gott !








Till efterrätt fick vi något jag aldrig ätit förut. Varma äpplen med hjortronsylt och glass. Väldigt enkelt och gott!!
Gör så här:
4 gröna äpplen, skalas och skivas i tunna skivor, lägg dem i en smord form, häll över hjortronsylt så det täcker äpplena, grädda i ugnen på 200 grader tills äpplena blivit mjuka, servera med vaniljglass





Kram



Inga kommentarer: