Sök recept här!

söndag 22 januari 2012

Färsk lax på spenatbädd


I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev. Ännu ett gott och enkelt laxrecept till samlingen!
Klicka här för att komma till receptkällan.

Ingredienser:
700 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
salt
peppar
1 tsk smör till formen


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form och salta och peppra dess botten. Ta bort stjälkarna från spenaten och lägg i den i formen. Salta och peppra laxen och lägg den på spenaten.
Riv parmensanen grovt och lägg den på fisken. Häll grädden runt om och sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken är färdig.


Citronen är plockad från ett citronträd hos några vi känner!


Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor!










Idag har vi intagit pulkabacken för första gången för den här säsongen. Riktigt roligt var det!


Kram



3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin artikel o bilder det var på dig och lilltjejen idag! Kram på er! /Helen

Mor-Mia sa...

Tusen tack Helen!!

Kram Mia

Millas Hälsoblogg sa...

Vad gott med lax och parmesan detta ska jag prova.
Jag har ett recept på fisk och parmesan som jag la ut på bloggen härom dagen.
Fin bild kul att vara med i tidningen