Sök recept här!

tisdag 7 juli 2009

Skaldjurspaj


Vill man göra en kall paj, som går bra att förbereda dagen innan, så ska man göra den här. Vi åt pajen igår kväll och även idag till lunch, lika god båda gångerna.
Den är även väldigt enkel att göra och har inga konstiga ingredienser, perfekt komplement till färska räkor eller dylikt
Här kommer receptet:

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125g smör
2 msk vatten

Fyllning
1 pkt krabbfish/kräftstjärtar (skärs i bitar)
1 burk tonfisk
1 dl gröna ärtor
2 dl creme fraich
1 dl majonäs
3 msk hackad purjolök
1 msk chilisås
klippt dill
salt och citronpeppar

Gör så här:
Gör pajdegen i en matberedare och tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ kallt en stund. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda skalet i ca 15 min eller tills det börjar få lite färg. Låt kallna.
Blanda fyllningen och lägg i det kalla pajskalet. Dekorera gärna pajen med lite färska grönsaker. Klart att servera.




Idag på förmiddagen åkte vi in till stan en sväng. Medans Lars (Alvins pappa) var inne i en fiskeaffär roade Amanda och Alvin sig med att plaska runt i en vattenpöl...
När vi kom hem och hade ätit lunch var det två små som somnade gott. Lagom till att de vaknar kommer vi att fika och då är det Katrin som bjuder på något smarrigt, längtar!



Dessa fina ljusstakar hade Lars och Katrin med som present till mig, som tack för att de fick komma. Jag blev självklart jätte glad och nu längtar jag efter att hitta den perfekta platsen åt dem.


Kram

Inga kommentarer: