Sök recept här!

onsdag 8 juli 2009

LimesåsDagens recept är en allroundsås som passar lika bra till kött som till fisk och skaldjur. Smaken är frisk av lime och vitlök. Såsen kan med fördel göras dagen innan och är en stor hit till sommarens alla grillkvällar.
Här kommer receptet:

5 dl creme fraiche
2-3 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
pressad lime eller citron

Gör så här:
Blanda ovanstående ingredienser och riv lite limeskal som dekoration.Den här goda grilltallriken bjöd Katrin och Lars på igår. Det är bakad potatis, fläskinnerfilé, haullomiost, spetspaprika och limesås. Det var första gången jag åt limesåsen, men den har redan hamnat bland favoriterna.

Min semester har verkligen börjat kanon, även om vädret varit lite varierat. Amanda och Alvin har lekt bättre och bättre för varje dag och här kommer lite goa bilder. Det är verkligen roligt att ta kort på barn!

Första kärleken?

Här har vi självaste storfiskar'n, som har fisket som största intresse. Han var mycket nöjd med fiskeutbudet här och det tolkar vi som ett gott betyg.

Idag har vi haft gästbyte i stugan. Katrin, Lars och Alvin har åkt hem och Jenny har kommit med tåget till oss. En duktig matmor har åkt hem och en annan har kommit, känns kanon att ha så många matkunniga vänner!
Nu hoppas vi på fint väder framöver så att vi kan bättra på brännan. Ikväll har jag och Jenny haft skaldjursfrossa och det var sååå gott!


Kram!


5 kommentarer:

Unknown sa...

Åhh... vilka fina kort du fick till! Inte alltid en fördel att stå i köket :) Tack så mycket för ett par fina dagar!

Jossan sa...

Och kusse är inte inbjuden?
Oj oj oj det ska jag komma ihåg. Plocka krusbär borta går minsann bra iaf ;-)
Hoppas ni tjejer får sköna dagar, på fredag går jag på semester... välbehövlig sådan dessutom! Har precis knaprat i mig en påse sockerrtor a la Espevik... aj aj aj säger jag bara. Min mage är i klass med barndomens laktosmage :-P
Vi hörs, Kram lillkusse P.s skorporna blev beroendeframkallande d.s

Mor-Mia sa...

Till Katrin: Tack själv vännen!

Till Jossan: Du är alltid välkommen det vet du väl.. :)

Kicki sa...

Ser att du har en skön semester. Tack för alla mattips, nu blir det att prova en del på min semester som jag går på idag.
Ha det bra och Kram från Kicki

Helen sa...

Alvin och Amanda ser verkligen ut att ha hittat varandra, så sött! : )
Limesåsen har du ätit innan på min 30-årsfest... ; )