Sök recept här!

torsdag 30 juli 2009

PinjeäppelkakaDagens recept är den äppelkaka jag bakade igår. Kakan var väldigt saftig och fick en god smak av pinjenötterna. Kakan får ett högt betyg av mig!

Till en kaka
125g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1-2 äpplen
100 g mandelmassa
0,5 dl pinjenötter
smör och ströbröd till formen

Tillbehör
vispad grädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta av det från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen.
Kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor. Lägg dem smeten. Grovriv mandelmassan och strö den och pinjenötterna över smeten + äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara lite lagom krämig i mitten och får därför inte gräddas för länge.
Servera med vispad grädde.


Idag är det sista kvällen med gänget och det firar vi tillsammans med våra mysiga grannar. Så nu blir det till att förbereda en massa godsaker!
När jag skulle ta ut rullen med smördeg ur kylskåpet upptäckte jag att den saknades.. så idag har jag gjort egen smördeg för första gången. Förhoppningsvis så smakar det lika bra som köpt!

Dagens väder vill jag knappt skriva om, för det är värre än någonsin...
Kram

1 kommentar:

LANTHUNDEN sa...

Då får ni vara inne och mysa med grannarna! Du anar inte hur mkt jag skulle vilja komma på denna middag;) Sitter här i min ensamhet med endast ett glas rosé vid min sida(vilken iof inte är helt skam det heller) men jag har fullständig torka på vad att är i kväll. Har mkt mjölk...hmm kanske nått så tråkigt som pannkakor...passar det till rosé;)

Nya bannern är jätte fin, ger ett lugn och harmoniskt intryck. Tänk skärgårdsbröllop iden Mia, förstår att det redan är spikat:)

Ha en trevlig kväll!
Kram