Sök recept här!

fredag 10 juli 2009

JordgubbspajIdag är det ingen mindre än min vän Katrin som gästbloggar. Katrin och jag har känt varandra i ca sju år och vi delar intresset för skapande, såväl i köket som vid pysselbordet. Innan vi blev småbarns mammor hände det även att vi tog en runda på golfbanan efter jobbet.


Namn: Katrin Hansson


Familj: Min man Lars och Alvin snart 2 år.


Den bästa mat jag vet: En sommargrillning på altanen med trevligt sällskap och ett glas rött vin.


Den värsta mat jag vet: Äter det mesta, men lever är inte så gott.


Matlagning är som roligast när: Jag får planera och bjuda hem gäster och ha gott om tid för matlagningen. Gillar inte vardagsmaten som bara ska stressas fram.


Min hälsning till Mor-Mia: En perfekt blogg eftersom jag ändå alltid frågor efter receptet varje gång jag är hembjuden till dig.
Petras Jorgubbspaj
(samma Petra som har tipsat om Chiliskorporna)Här kommer Katrins recept:

Degen
125g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
3 dl skivade jordgubbar
3 dl vispgrädde
socker
kanel

Gör så här:
Blanda ingr till degen och tryck ut den i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader. Täck pajformen med skivade jordgubbar och häll den ovispade grädden över. Strö över rikligt med socker och kanel. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk ugnen till 150 grader och grädda ytterliggare 15-20 minuter. Låt pajen stå i kylen över natten och servera dagen efter, gärna ihop med vaniljsås.Idag har det regnat hela dagen, så vi passade på att ha en riktig shoppingdag. Tillsammans med Jennys kompis Sofia åkte vi till ett stort shoppingcenter och hade en riktig mysdag. Amanda röjde för fullt hela dagen och har nu slocknat gott i sin säng.


Kram


2 kommentarer:

LANTHUNDEN sa...

ååå gumman den är så mysig denna blogg!!! Tänk om man kunde lyckas med alla goda recept...men men träning ger ju färdighet:)

Kramar

Hallon & Blåbär sa...

Tack för titten inne hos mig. Måste säga att du har en jättefin matblogg.

Spännande kombination med jordgubbar och kanel, måste testas.

Ha en bra dag!