Igår lagade jag och min vän Lisa mat tillsammans och fick till en riktig kalsmåltid. Att den sedan var nyttig gjorde inte saken sämre. Det här kommer jag absolut att göra igen. Broccolipuré var ju minst lika gott som blomkålspuré och blev en fin färgklick!
Ingredienser:
Färsk lax
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
3 msk mtl vitt vin
1 tsk pressad citron
knorrs örtkrydda
färsk dill
flingsalt
lite vitpeppar
1 broccolibukett
1,5 msk smör
1,5 msk creme fraiche
flingsalt
½ blomkålshuvud
1,5 msk smör
1,5 msk creme fraiche
flingsalt
Tillbehör:
avokado
ruccola sallad
tomater
färsk dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Krydda den med flingsalt och knorrs örtkrydda. Rör ihop grädde, pressad viltlöksklyfta, mtl vin, pressad citron, flingsalt, knorrs örtkrydda och lite vitpeppar. Lägg lite färsk dill på fisken och häll över såsen.
Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter.
Koka blomkålen och broccolin mjuka i varsin kastrull med lättsaltat vatten. Mixa dem släta och tillsätt smör och creme fraiche. Smaka av med flingsalt.
Servera fisken, såsen och puréerna tillsammans med avokado, tomater och ruccola!
.
.
.
.
.
Min och Lisas efterrätt igår! |
Kram
3 kommentarer:
Den där fondanten ser ju hellyckad ut. Vi har aldrig vågat oss på att prova. Hitintills iaf...
fondanten ser superfin ut! perfekt rinnig och hård utanpå, mm.
Ja, den ser verkligen helt perfekt ut. Jag har inte vågat mig på fondant ännu.
Skicka en kommentar