Sök recept här!

torsdag 13 januari 2011

Smördegspiroger med lax och spenatfyllning


Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn. Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visade sig vara en riktig hit.

Ingredienser:
Räcker till 6 piroger
1 rulle färdig smördeg
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
2 msk vispgrädde
2 nävar färsk spenat
60 g chevré ost
några skivor kallrökt lax
uppvispat ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och stek den i smör. Tillsätt spenat och grädde. Krydda lite lätt med salt och peppar. Smula över osten och låt den smälta. Ta sedan bort från värmen.
Dela smördegen i 6 lika kvadrater. Klicka ut lika delar av spenatblandningen på smördegen och toppa med en bit lax. Vik ihop och lägg på plåt. Avsluta med att pensla dem med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt sedan vila en liten stund innan servering.

Servera med en god och matig sallad!








Så här förvarade alltid min farmor sin ägg i kylskåpet. Varje gång jag lägger mina ägg i en skål, så tänkter jag på henne.
Just de här äggen är riktiga lyxägg då jag vet vart de kommer ifrån och att hönorna har haft det bra!

Kram

1 kommentar:

Tytti sa...

Ser smarrigt ut.

Testade köttfärsrätten med Zuccini idag. Den var en riktig höjdare. Tack för alla bra tips och idéer man får från din sida.

Kram //Tytti