Glassen serverades i egengjord rånskål tillsammans med blåbär och chokladdekoraion! |
Finns det något godare än äkta vaniljglass. Jag var i alla fall tvungen att göra ett försök och det blev riktigt bra. Jag använde samma grundrecept som förra gången och ändrade bara smaksättningen.
De båda smakerna visade sig även vara väldigt goda tillsammans!
Ingredienser:
4 äggulor
100 g socker
2 dl mjölk 3%
1 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde (till smaksättningen)
2 hela vaniljstänger
Gör så här:
Vispa äggulor och socker med elvisp luftigt i en rostfri kastrull.
Värm försiktigt till lite över fingervarmt under ständig vispning. Blanda mjölk och 1 dl vispgrädde och tillsätt lite i taget under vispning.
Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna. Ställ sedan i kylen för att bli riktigt kylskåpskall.
Vispa 2 dl vispgrädde. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur fröna i den vispade grädden. Blanda sedan den smaksatta grädden med den kalla äggblandningen och kör alltsammans i glassmaskinen ca 45 minuter.
I fredags hade Borås Målarskola invigning i sina nya fina lokaler. Helen Stenberg som driver skolan är en otroligt skicklig konstnär och hon har förmågan att förmedla sin kunskap på ett riktigt bra sätt!
I alla fall så träffade jag på magikern Max Karpefors, 17 år på invigningen. Han trollade precis framför ögonen på mig, utan att jag på något sätt kunde lista ut hur han gjorde!
Han kanske skulle vara något till Amandas kommande 4 års kalas i vår..
Kram
3 kommentarer:
Fina rånskålar, har verkligen funderat på att göra sådana, men det har inte blivit av, verkar lite jobbig :-) då man måste vara snabbt så att de inte hinner bli för hårda innan man formar dom till skålar, visst är det så gott med hemmagjord glass
hoppande jesus, vad gott det skulle vara med lite glass nu (sådär klockan elva en måndagskväll...)
vilken fin blogg du har, förresten!
Man tackar så mycket för lite gratis reklam och respons. Jag kommer gärna på Amandas barnkalas!
Skicka en kommentar