Sök recept här!

tisdag 11 januari 2011

Indisk köttfärsgratäng


Vill man laga indisk mat, men inte behöva köpa hem en massa specialprodukter, så är den här gratängen ett alternativ. Då den innehåller i stort sett sådant man har hemma!
Receptkälla: allt om mat (jag har endast gjort några mindre justeringar) 

Ingredienser:
1 kg nötfärs
2 st gula lökar
2 msk rapsolja
2 st formbrödsskivor
1 dl vatten
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk aprikosmarmelad
2 msk mango chutney
2 msk curry
0,75 msk salt
2 krm svartpeppar
3 ägg
3 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Bryn färs och lök i olja i en gryta.
Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt ättiksprit, marmelad, chutney, curry, salt och peppar. Fördela röran i en smord form.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills äggstanningen stannat och fått fin färg.

Servera gratängen tillsammans med skivad banan, strimlad salladskål, gurka och ev lite extra mango chutney.







Just nu längtar vi flickor väldigt mycket efter den lilla ön i det stora havet.
Vårt paradis på jorden!

Kram

3 kommentarer:

Remsan sa...

Den här har vi också testat. Blev mycket gott med lite olika tillbehör.

Sofie sa...

Det låter gott. Får jag nog testa någon gång!

Berit sa...

Måste bara kommentera att detta var fantastiskt gott. Tack Mia/mamma