Sök recept här!

måndag 31 januari 2011

Vit chokladpannacotta med lakritssås och marinerade hallon


Idag visar jag receptet på Jennies goda efterrätt från vår temamiddag. Vi alla var väldigt förtjusta i den. Det blev en god brytning med lakritssåsen i pannacottan och de lite syrliga hallonen.
Receptet har Jennie hittat här!




Ingredienser:
räcker till 4 pers
2 dl vispgrädde
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 dl socker
en liten bit vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad
3 st Kick (mjuk lakritskola)
ca 2 msk vatten
ev. maizena
Hallonen:
1 pkt frysta hallon
1 dl vatten
1 dl socker
en liten bit vaniljstång
rivet skal av en lime
Gör så här:
  1. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna innan du lägger både frön och stång i grädden och sockret.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten och låt stå i 5 minuter. Hacka chokladen.
  3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom och chokladen i den varma grädden.
  4. Plocka upp vaniljstången.
  5. Vänd ner yoghurt och fyll sedan 4 glas med hälften av smeten och ställ sedan kallt en liten stund. (Den andra hälften som är kvar i kastrullen ska inte kylas än).
  6. Hacka lakritsen och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och rör hela tiden tills lakritsen smält. Blir den för simmig så red av den med lite, lite maizena. Ställ kallt att svalna något.
  7. Ta ut glasen och fördela lakritssåsen över pannacottan och fyll sedan på med resten av pannacottan. Ställ kallt och låt stelna. Göres med fördel dagen innan.

Hallonen: Koka upp vatten, socker och vaniljstång (skrapa ur fröna). Blanda i limeskal. Häll den varma sockerlagen över hallonen och blanda. Detta göres också med fördel dagen innan.

Servera pannacottan i glasen med hallonen över.
.
.
.






Igår när jag satt och plockade upp ALLA stjärnor från bordsdekorationen kände jag mig lite som askungen, förutom att jag inte hade några fåglar som flög in och hjälpte mig..

Kram

8 kommentarer:

tina sa...

:-)

Vi har ett gäng stjärnor som åker fram varje nyårsafton. Det är alltid lika speciellt att strö ut dom över bordet, tycker jag.

Mårtenssons kök sa...

Vi har oxå likadana stjärnor som åker ut över bordet ibland. Konstigt, men vissa av dom får alltid uppvikta spetsar...

Erika - Bakglädje sa...

Vad gott det såg ut. Härligt med stjärnor utspridda över bordet, kanske inte lika kul att plocka ihop den efteråt. :-)

Cupcakesfluffan sa...

så gott det låter med lakritsås till, har sådana små stjärnor i en påse på scrapbookingbordet som sonen tyckte var kul att pilla på, det tyckte inte jag, de är så många och de är så små :-)

mumsfillibaba sa...

Älskar lakrits!! Låter och ser ljuvligt gott ut!!

mumsfillibaba sa...

Älskar lakrits!! Låter och ser ljuvligt gott ut!!

Anonym sa...

Alldeles för söt. De förmodat goda smakerna föll bort. Bättre att prova istället för att bara tycka ( typ face-book inlägg).
Mats

Anonym sa...

Sötsliskigt