Sök recept här!

torsdag 11 november 2010

Fläskfilé Mariannelund





Idag är det dags för nästa gästbloggare och den här veckan är det gulliga Helena som hälsar på. Hon har en jättefin blogg med foton tagna av en riktig fotograf!
Besök gärna hennes fina blogg: Bara en kaka till...
För att vi även ska få lära känna Helena lite bättre så har hon fått svara på mina frågor!

1. Kort om mig själv
Jag är 29 år, bor på Öland med sambo och hund och jobbar i Kalmar med marknadsföring. Jag älskar att laga mat och bläddra i kokböcker och mattidningar, och i tio fall av tio stannar jag hellre hemma och äter kakor än att åka och träna.

2. På min blogg hittar du..
Både mat och sötsaker, nyheter, kokböcker och mattidningar. Och små utflykter, alltid matrelaterat!

3. Jag började blogga för att..
Jag älskar att skriva om mat, och eftersom min sambo är fotograf tyckte vi att det kunde vara kul att lägga ut recepten med bilder på nätet. Och så blir det ju som ett litet register för mig själv också, med alla mina recept.

4. Matlagning är som roligast när..
...man har gott om tid och inte behöver stressa i köket! Och när det ska komma trevliga gäster på besök, och man vet att det kommer att bli en toppenkväll.

5. Inspiration till matlagning hittar jag..
I mattidningar, gärna utländska, och i kokböcker och inte minst hos andra matbloggare.

6. I mitt kylskåp finns alltid..
Vispgrädde! Jag ÄLSKAR grädde!

7. Min hälsning till Mor-Mia
Fortsätt blogga i samma härliga stil som du gör, det är alltid lika kul att gå in på din fina blogg!


































4-5 portioner:
fläskfilé (1-2 beroende på storlek)
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
3-4 msk soya
2-3 msk chilisås (gärna Heinz)
2 tsk dijonsenap
3 dl vispgrädde
0,75 dl rött vin (kan uteslutas)
1 msk dragon
svartpeppar

Gör så här:
Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs den i lite smör i en kastrull eller stekpanna med extra höga kanter. Putsa och skiva fläskfilén och bryn den. Häll i de övriga ingredienserna och avsluta med vinet.
Servera tillsammans med ris eller potatis, sallad och ev någon kvist färks dragon.

Den här maträtten blir väldigt mycket godare om man förbereder lite innan genom att marinera fläskfilén, antingen dagen innan den ska ätas eller några timmar innan. Jag brukar göra en marinad av några matskedar olivolja, 2 msk soya, 2 msk chilisås och 1 tsk senap och en skvätt vin ifall jag har en öppen flaska. Sedan häller jag ändå i alla ingredienserna till såsen när det är dags att göra den. Köttet blir väldigt mört och smaken blir verkligen mustig och god!























Idag har vi haft prinsesskalas här hemma. Vi har dansat och snurrat runt i våra fina klänningar (nej jag har ingen riktig prinsessklänning..).
.
Kram




7 kommentarer:

Remsan sa...

Aha! Söta Helena. Underbar blogg.
Och du, erkänn... Klart du har en riktig prinsessklänning ;-) Eller kanske hoppas tomten kommer med en...

Mårtenssons kök sa...

Men en prinsessklänning, det hade väl varit nåt?

Fläskfilégrytan... mmm

Jenny sa...

Detta måste jag prova, så himla gott ut :) Puss

sana sa...

De ser riktigt gott ut!boch så söt lilla prinsessan!

vanilla sky sa...

Ser väldigt gott ut!

Malena o Annie sa...

En så underbart söt liten prinsessa du har :)) sådan mor sådan dotter... Eller?? ;) kram på dig

Anonym sa...

Har testlagat, var riktigt gott!