Sök recept här!
måndag 27 juli 2015
Myntamarinerad kyckling i tortillabröd med grillad ananas
Ett lite roligare alternativ till tacos och som även kan tillagas på grillen är den här kycklingen som serveras i tortillabröd. Marinaden som består av mynta, chilifrukt och bland annat lime ger en fräsch och frisk smak åt kycklingen. Riktigt gott!!
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
2 tsk olivolja
salt och peppar
Marinad:
1 kruka mynta
2 lime (både skal och saft)
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 dl olivolja
Tillbehör:
½ färsk ananas
sallad
tortillabröd
Jalapeños
Gör så här:
Gnid in kycklingfiléerna med olja och krydda med salt och peppar.
Grilla dem i ca 10-15 minuter under lock och vänd dem då och då under grillningen.
Strimla myntan och riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften.
Skala och riv vitlöken och kärna ur och hacka chilin. Blanda alltsammans ihop med oljan och smaksätt med salt och peppar.
Skär kycklingen i skivor och blanda ihop med marinaden.
Skala och skär ananasen i klyftor och dela jalapeñosen - grilla så att de får lite fin färg.
Skär salladen i strimlor och värm tortillabröden hastigt på grillen och servera alltsammans ihop!
Förra veckan tillbringade vi några dagar vid kusten. Vi åt en massa god mat och passade på att hälsa på vänner. Solen visade sig även stundtals, så det blev en lyckad tripp!
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar