Igår grillade vi en hel laxbit som vi penslade med en väldigt god glaze. Laxen blev så saftig så den bara föll isär.
Ingredienser:
1 hel laxbit
salt och svartpeppar
Glaze:
½ dl ketjap manis
3 msk ketchup
2 tsk sambal oelek
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk limesaft
Gör så här:
Krydda laxen med salt och peppar. Lägg den på grillen med skinnsidan nedåt (vi valde att grilla på folie, men det är inte nödvändigt).
Pensla laxen med glazen när den läggs på grillen och sedan någon mer gång under grillningen.
Lägg på locket och låt laxen grillas ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader på fisken.
Vi serverade vår lax ihop med en fruktig sallad och det passade perfekt!
Ketjap manis ser ut som ovan och hittas bland de asiatiska varorna i mataffären.
Dagens morgonpromenad gick inte av för hackor. Vindstilla och soligt väder vid havet, som balsam för själen!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar