Sök recept här!

söndag 30 november 2014

Årets julklapp?!?


Crock Pot har blivit framröstad till årets julklapp om folket får bestämma och jag måste bara instämma att det är en grym gryta. Just nu använder vi den så gott som varje vecka. Perfekt för stekar, kamben, revben, högrev, pulled pork osv.

Senast idag lagade vi en stek i den. Jag laddade den vid tio-tiden och vid sju-tiden på kvällen åt vi middag. Köttet blir oroligt mört och saftigt och mycket smidigare att laga mat än så här blir det inte.På botten i grytan lade jag en skivad gul lök, två morötter i bitar, lite salami i bitar, en smulad köttbuljongtärning och en knapp dl vatten.
Jag klappade in köttet med salt, svartpeppar och chilipulver runt om. Sedan brynte jag steken runt om i smör i en stekpanna på spisen (detta behövs egentligen inte, men jag gillar stekytan).
Köttet placerades sedan på grönsaksbädden i grytan och på med locket. Tryck på låg hastighet och 8-10 timmar. Den här gången valde vi 8 timmar, då steken inte var så stor.

När det är dags att äta är det bara att hälla över lite av skyn till en gryta, tillsätt grädde och lite soya.
Smaka ev av med lite mer salt och peppar och så är världens godaste sås klar.
Tillsätt ev. lite maizena för tjockare konsistens.
Servera tillsammans med kokt potatis och grönsaker.

Idag har vi tänt första ljuset i vår adventsljusstake.Gjutningen igår resulterade i två fötter till mina små granar, som står i vår trädgård och lyser så fint i mörkret.

Kram2 kommentarer:

Ann-Sofi Matsafari sa...

Jag använder min "potta" jättemycket. Förra året gjorde jag julskinkan i den och det blev hur bra som helst.

Mårtenssons kök sa...

Vi är periodare på vår potta, mest för att det är lite meck med att dra fram den när den ska användas:) Men visst är det en kanonbra uppfinning, skönt att den sköter sej själv.