Sök recept här!

måndag 10 november 2014

Luftigt solrosbröd



Igår firade vi liksom de flesta Farsdag
Vi hann med både fika med min pappa på förmiddagen och middag på restaurang med Patriks pappa på kvällen. Däremellan hann jag med att baka ett riktigt gott bröd som jag tänkte tipsa om idag.
Brödet är bland det enklaste man kan baka och det får lite surdegskänsla med sin knapriga yta och sina många luftbubblor.

Ingredienser:
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 dl solroskärnor
10-12 dl vetemjöl
solrosfrön och sesamfrön till utbakningen

Gör så här:
Smula jästen och lös upp den med hjälp av salt och honung. Tillsätt vatten, mjölk, solroskärnor och mjöl. Degen ska var kletig.
Låt degen jäsa under duk i 1,5 timma.
Sätt ugnen på 260 grader.
Lägg en liten bädd av mjöl, solrosfrön och sesamfrön på ett bakbord.
Häll ut degen och dela den i två delar (går även att baka ett stort bröd om man hellre vill det).
Forma degen försiktigt till en limpa utan att knåda och lägg bröden på en plåt.
Grädda mitt i ugnen 10 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda 30 minuter till.


Låt bröden svalna på galler under duk.






Amandas höstlov hann vi med två turer till hästen Snobben. 



Det märkes stor skillnad på Amanda nu och sist hon red. Nu var det en stor tjej som tyckte att det var roligt att greja med honom i stallet och ville lära sig att rida, inte bara "åka häst".



En av dagarna fick Amanda även testa att rida barbacka en kort sväng när vi egentligen hade ridit klart. Varmt och skönt var hennes utlåtande :)


kram

1 kommentar:

Tine Teglhöj sa...

Hej,

Vilken inspirende blogg du har, jätte god kaka :)

Mvh,Tine