Dagens lunch bestod av panerad skinkschnitzel som gillades av hela familjen. Det är ett recept som jag har haft med mig sedan högstadiet och det smakar fortfarande lika bra!
För att få schnitzel så bra som möjligt, så är det viktigt att man när noga med paneringen.
Lägg först köttet i en tallrik med mjöl och klappa in mjöl överallt, skaka sedan av det överflödiga mjölet som inte har fastnat och lägg den i uppvispat ägg. Se till att ägget har fäst överallt på schnitzel och flytta sedan över den till tredje och sista tallriken, innehållande ströbröd blandat med salt och svartpeppar.
När köttet är panerat runt om är det klart för stekning.
Stek schnitzeln i rikligt med smör och bryn dem runt om.
Servera tillsammans med pressad potatis, gröna ärtor och ett gott kryddsmör (blanda smör, pressad vitlök, oregano, basilika och lite flingsalt). Låt sedan kryddsmöret få smälta på skinkschnitzel på tallriken.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar