Sök recept här!

måndag 17 november 2014

Kalkon i Crock Potten


För en vecka sedan var vi och hämtade 10 kg kalkonkött som vi köpt närproducerat. Igår lagade vi första biten (av totalt fyra) och det blev riktigt gott. Kalkonen blev sådär perfekt, utan att vara det minsta torr. Våra gäster gillade maten även de och blev riktigt förtjusta i vår magiska gryta!



Kalkonen stektes på en bädd av lite olja, morötter, gul lök, vitlök, katrin plommon och äpple.



Kalkonen klappades in med en god kryddblandning. (Ta det som ni har hemma och tror kan passa ihop).


Blanda 1 dl vatten med 1 tsk kycklingfond och slå vid sidan av kalkonen i grytan. Lägg på locket och låt den först steka 1 timma på högeffekt för att sedan sänka till låg och ställa in på ytterligare 8 timmar.


När kalkonen har stekt klart - ta en del av stekskyn och häll i en gryta. Tillsätt grädde, lite kinesisk soya, ev lite maizena, en skvätt kycklingfond och salt och peppar. Låt puttra ihop sig till en god sås!

Servera kalkonen ihop med hasselbackspotatis, såsen och en god sallad.
Hade vi haft gelé så hade jag tagit fram det med.






Helgprojektet blev klart som vi önskat, så nu är det bara att påbörja nästa.. :)

Kram



Inga kommentarer: