Sök recept här!

torsdag 27 november 2014

Godaste pepparkakorna!!Idag välkomnar vi julen hemma hos oss och det gör vi genom att lyssna på julmusik, baka pepparkakor och plocka fram adventsljusstakar.

Jag kommer inte att tända några ljusstakar, stjärnor osv förrän imorgon, men de är i alla fall på plats i de rum där de ska lysa. Längtar!!!


Amanda står just nu och bakar pepparkakor för fulla muggar. Jag behöver bara hjälpa henne att kavla ut det sista, annars klarar hon numera alla moment själv. Vi båda gillar att ha många formar att välja mellan, så alla formar vi har åker fram när vi ska baka pepparkakor. Halv nöjet är att välja vilken form man ska ta :)


Mitt bästa recept på pepparkaksdeg kommer här:

Ingredienser:
150g smör
2,5 dl socker
½ dl ljus sirap
½ msk ingefära, malen
1 msk kanel
½ msk malda kryddnejlikor
1 tsk kardemumma
½ msk bikarbonat
1 dl vatten
7,5 dl vetemjöl

Gör så här:Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.

Rör sedan ner ingefära, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp, knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.
Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.
Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord.
TIPS: lägg ett bakplåtspapper mellan degen och kaveln. Degen fastnar då inte i kaveln och det är lättare att kavla tunnt.
Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225°c i 4-5 min.


För ett tag sedan gjorde Amanda debut på stor häst och i ridhus. Ojoj vad roligt hon tyckte att det var.
Tack än en gång Linda för att vi fick låna din fina, underbara och fantastiskt snälla häst!!!

KramInga kommentarer: