Igår hade vi några efterlängtade vänner på besök, som vi inte har träffat på länge. Alltid lika roligt när vi ses och nu hoppas jag att det inte dröjer så länge till nästa gång!
Till huvudrätt bjöd vi på ugnsstekt lax, rotfruktspytt, vitvinssås och sallad.
Laxen:
Lägg en hel laxbit i en ugnsfast form.
Pressa över citronsaft och krydda med flingsalt.
Sätt in fisken mitt i ugnen 175 grader, ca 20 minuter.
Rotfruktspytt:
1 gul lök
3 potatisar
1 bit rotselleri
3 morötter
2 palsternackor
1 bukett färsk broccoli
1 msk smör
1 msk rapsolja
2 msk koncentread kycklingfond
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala lök, potatis och rotfrukter. Finhacka löken och tärna resten. Stek alltsammans ca 20 minuter i smör och olja, gärna i en panna med släpplättbeläggning, tills allt mjuknat.
Tillsätt kycklingfond och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Såsen:
1 fiskbuljong
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
50 g smör
Gör så här:
Lägg buljong, vatten, grädde och vin i en kastrull. Koka upp och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt sedan smöret och rör så det blandar sig. Red ev med lite maizena om den behöver bli lite tjockare
Smaka av med ev lite vitpeppar.
Vill man kan man även använda örter som persilja, dill eller timjan som smaksättare.
1 fiskbuljong
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
50 g smör
Gör så här:
Lägg buljong, vatten, grädde och vin i en kastrull. Koka upp och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt sedan smöret och rör så det blandar sig. Red ev med lite maizena om den behöver bli lite tjockare
Smaka av med ev lite vitpeppar.
Vill man kan man även använda örter som persilja, dill eller timjan som smaksättare.
Salladen var toppad med smulad fetaost, olivolja, nymald svartpeppar och lite flingsalt.
På vår trapp stod herr pumpa och hälsade gästerna välkomna.
Till Amandas glädje har vi även haft besök av flera små monster som har velat ha godis under helgen.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar