Det är blåbärstider och vi passar naturligtvis på att frossa. Arnedagen firades med en marängtårta med blåbär i och på. Den grekiska yoghurten gör att den inte blir så sliskigt söt och då kan man kosta på sig en bit till... Receptet är annars tänkt att räcka till ca 12 personer. Tårtan är superenkel att göra och ska gärna ätas direkt.
Man behöver: 2 paket marängbottnar (totalt 4 bottnar) 4 dl grädde ca ½ dl strösocker 4 dl tjock grekisk yoghurt 4 dl färska blåbär + 1 dl garnering lite rivet citronskal ev strössel
Gör så här:
Vispa grädden fast med hälften av sockret och vänd samman med yoghurten. Lägg undan en fjärdedel av yoghurtgrädden. Mosa 4 dl blåbär med resterande gräddyoghurt. Smaka av, tillsätt ev lite mer socker. Varva blåbärsyoghurten mellan marängbottnarna. Toppa med den sparade gräddyoghurten. Garnera med färska blåbär, citronrasp och ev strössel.
Åh, blåbär som passar till så mycket. En drottningssylt eller som topping till muffins...bara att röra ihop kesella, florsocker och några msk blåbär... Jag hade använt dem på kladdkakebakelserna vi gör idag. Kladdkakebotten, en klick grädde och toppa med några vackra blåbär och för färgens skull lite rasp från en citron...Mumma!
2 kommentarer:
Det är blåbärstider och vi passar naturligtvis på att frossa. Arnedagen firades med en marängtårta med blåbär i och på. Den grekiska yoghurten gör att den inte blir så sliskigt söt och då kan man kosta på sig en bit till... Receptet är annars tänkt att räcka till ca 12 personer. Tårtan är superenkel att göra och ska gärna ätas direkt.
Man behöver:
2 paket marängbottnar (totalt 4 bottnar)
4 dl grädde
ca ½ dl strösocker
4 dl tjock grekisk yoghurt
4 dl färska blåbär + 1 dl garnering
lite rivet citronskal
ev strössel
Gör så här:
Vispa grädden fast med hälften av sockret och vänd samman med yoghurten. Lägg undan en fjärdedel av yoghurtgrädden. Mosa 4 dl blåbär med resterande gräddyoghurt. Smaka av, tillsätt ev lite mer socker. Varva blåbärsyoghurten mellan marängbottnarna. Toppa med den sparade gräddyoghurten. Garnera med färska blåbär, citronrasp och ev strössel.
Åh, blåbär som passar till så mycket.
En drottningssylt eller som topping till muffins...bara att röra ihop kesella, florsocker och några msk blåbär...
Jag hade använt dem på kladdkakebakelserna vi gör idag. Kladdkakebotten, en klick grädde och toppa med några vackra blåbär och för färgens skull lite rasp från en citron...Mumma!
Skicka en kommentar