150 g mjukt smör
2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st apelsin, skalet
1 st ägg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g mörk choklad 70%
100 g hasselnötter
Man tar bort skalet från hasselnötterna eftersom det kan vara lite bittert. Det är enkelt att gnugga bort det med en torr handduk efter att ha rostat dem.
.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk.
3. Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, råsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
5. Hacka chokladen och nötterna grovt och blanda i smeten.
6. Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar