.
200 g sötmandel (själv hade jag 100g sötmandel och 100g rostade och skalade hasselnöter)
4 st ägg
200 g socker
200 g smör
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
100 g mörk choklad
1 tsk olja, utan smak
Gör så här: Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa äggvitorna till lätt skum och vänd ner dem, spara gulorna i en skål till senare.
Bred ut smeten till en rund botten på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200-225 grader, ca 10 minuter. Låt svalna.
Rör ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt sedan en äggula i taget under vispning.
Bred smörkrämen på den avsvalnade mandelbottnens undersida. Ställ svalt i någon timme så att krämen hårdnar.
Smält den mörka chokladen och häll sen i oljan. Pensla chokladen överst på tårtan och ställ sedan svalt igen. Garnera eventuellt med vit choklad, frukt, silverströssel eller något annat
Bosse har somnat med tidningen på magen samtidigt som han tittar på Madicken på tv.
3 kommentarer:
Jösses vad gott det ser ut! Jätte fin. Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake
Vilken underbart söt present!
Och himmel vad gott med chokladbiskvitårta, to die for!
Ha ha... Vilka underbara vänner!
Kakan låter ju hur smidig som helst! Gäller bara att komma ihåg att dela den i bitar... hi hi...
Skicka en kommentar