.
.
Ibland tycker jag att det är det gott att bara slänga ihop ngt och in i ugnen för att sedan kunna sitta ner och njuta av en god och nyttig middag. Här kommer ett recept på en sådan maträtt.
.
Till ca 2-3 portioner:
Till ca 2-3 portioner:
1 pkt bacon
½ gul lök
1 vitlök
1 färsk broccolibukett
3 ägg
1 dl grädde
ca ½-1 dl riven ost
örtsalt, salt och vitpeppar
Smör till stekning
Tillbehör:
Halloumiost
Tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp baconen i bitar och sprid ut i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen och bryn dem lätt i några minuter. Hacka lök och dela broccolin i buketter. Smörstek grönsakerna i en stekpanna, krydda med örtsalt.
Vispa ihop ägg, grädde och ost. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ta ut baconen ur ugnen, häll över grönsakerna i formen och toppa med äggblandningen. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg ca 15-20 minuter.
Skiva halloumiosten i skivor och smörstek dem.
.
.
Servera gratängen tillsammans med den stekta halloumiosten och tomater.
.
I söndags mixade jag ihop en god liten melondrink. Jag lade bitar av en vattenmelon i en mixer ca 300g och tillsatte 1 msk mjölk. Jag mixade sedan samman till en sörja och hällde upp i glas. Innan servering fick det stå kallt i kylskåpet en stund, för att sedan serveras med en liten kvist av mynta!
.Kram
3 kommentarer:
Jag har alltid tyckt ostgratinerad broccoli är så gott. Så det här tycker jag ser jättegott ut. Halloumi har jag nästan blivit beroende av. Zetas äkta cypriotiska är så god.
Grillad Halloumiost med chiliolivlja på kan vi rekommendera om man är, som vi, tokiga i den goda osten.
Melondrinken låter minst sagt annorlunda och spännande.
Så fort man har halloumiost i något blir det kul! Ost förhöjer alltid en maträtt, tycker jag. Och bacon. ;-)
Skicka en kommentar