Sök recept här!

torsdag 5 augusti 2010

Pitabröd med köttfärsfyllning


.
Idag har jag bakat pitabröd för första gången och det var en intressant upplevelse. Degen skiljde sig åt från vaniligt bröd på mer än ett sätt, men gott blev det!
Receptkälla: Lyckas med mat
.
Till kvällsmat fyllde vi pitabröd med en köttfärsröra med grönsaker. Väldigt enkelt och gott!
.
400 g köttfärs (själv hade jag älg, men nöt går lika bra)
½ gul lök, finhackad
½ röd paprika, i tärningar
3 champinjoner, i småbitar
½ liten burk majs
2 dl vispgrädde
lite persilja
salt, örtsalt, svartpeppar och lite vitpeppar.
salladsblad till dekoration
.
Gör så här:
Bryn lök och köttfärs ihop i smör. Tillsätt svampen och låt den steka med lite. Häll på grädde och låt puttra ihop. Lägg i paprika, majs och persilja och smaka av med kryddor.





Visste ni att tomater inte ska förvaras i kylskåp?!?
Låter man de ligga framme, gärna i solsken får de den där solmogna smaken som är så god. Mina tomater ligger just nu i köksfönstret.

Kram

Inga kommentarer: