.
Ingredienser: 16 portioner
5 dl vatten
ca 850 gr vetemjöl special
25 gr jäst
2 msk olivolja
10-15 gr salt
2 msk honung
1. Lös upp jästen i kallt vatten. Tillsätt mjölet, honung och olivoljan i köksmaskinens bunke.
2. Arbeta degen smidig och glansig, ca 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Se vad bra degen släpper från bunken.
3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
4. Dela degen i 16 lika stora bitar, ca 60 gr st, och kavla ut varje bit till en rund kaka på cirka 12 centimeter i diameter och 3 mm tjock. Mjöla plåtarna och lägg 4 bröd på varje plåt.
5. Låt jäsa till dubbel tjocklek.
6. Grädda sedan 4-5 min i 250 graders ugn. Bröden ska inte få så värst mkt färg. Kontrollera att de har fått lite färg på undersidan bara. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar