Igår improviserade jag ihop den här rabarberpajen som blev väldigt god. Lagom syrlig rabarber mot en lagom söt pajdeg. Citronskalet gjorde pajen lite extra frisk i smaken.
Tack vare maizenan så mosades inte rabarberna ihop, utan behöll sin form.
Ingredienser:
3-4 normalstora rabarberstjälkar
maizena (ca 1 msk)
1 dl strösocker
1 knivsudd vanilj
finrivet skal av ½ citron
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl fiberhavregryn
0,75 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
150 g smör
½ dl pistagnötter (grovhackade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rabarbern i cm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och pudra över maizena och blanda runt.
Rör ihop strösocker, vaniljpulver och citronskal och häll detta över rabarberbitarna. Smörj en pajform och lägg i rabarbern.
Jobba ihop pajdegen med händerna så att den blir en deg. Fördela den sedan jämnt över rabarberna och avsluta med att strö över nötterna.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
På midsommardagen mötte vi upp våra vänner och vandrade bort till Tre Toppar och åt glass.
Efter 45 minuter i kö, så smakade glassen väldigt bra!!!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar