Sök recept här!

måndag 22 juni 2015

Smulig rabarberpaj med citron- och pistageströssel



Igår improviserade jag ihop den här rabarberpajen som blev väldigt god. Lagom syrlig rabarber mot en lagom söt pajdeg. Citronskalet gjorde pajen lite extra frisk i smaken.


Tack vare maizenan så mosades inte rabarberna ihop, utan behöll sin form.


Ingredienser:
3-4 normalstora rabarberstjälkar
maizena (ca 1 msk)
1 dl strösocker
1 knivsudd vanilj
finrivet skal av ½ citron

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl fiberhavregryn
0,75 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
150 g smör

½ dl pistagnötter (grovhackade)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rabarbern i cm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och pudra över maizena och blanda runt.


Rör ihop strösocker, vaniljpulver och citronskal och häll detta över rabarberbitarna. Smörj en pajform och lägg i rabarbern.


Jobba ihop pajdegen med händerna så att den blir en deg. Fördela den sedan jämnt över rabarberna och avsluta med att strö över nötterna.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.




Servera med vaniljglass eller vaniljsås.






midsommardagen mötte vi upp våra vänner och vandrade bort till Tre Toppar och åt glass. 
Efter 45 minuter i kö, så smakade glassen väldigt bra!!!

Kram




Inga kommentarer: