Sök recept här!
onsdag 17 juni 2015
Petit-chouer med vanilj♡
För ett tag sedan fick Amanda prova på att baka petit-chouer och det gick ju alldeles lysande. Hon valde att göra dem som kransar och sedan fyllde vi dem med vaniljkräm, blåbär och vispad grädde.
Själva degen har ingen sötma, men vi valde att tillsätta lite vaniljsocker och det blev jättegott!
Ingredienser:
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 knivudd vaniljpulver
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en gryta. Sänk värmen och rör i mjölet (gärna genom en sil, så att man slipper klumpar) och vaniljpulver.
Låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper från kastrullens botten.
Ta bort från plattan och låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl innan nästa ägg tillsätts.
Klicka eller spritsa ut smeten till önskad form på en bakplåtspappersklädd plåt.
Denna gång gjorde vi kransar, som Amanda spritsade ut.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Det är viktigt att man inte öppnar ugnsluckan de första 10 minuterna då de är känsliga för drag.
Låt de sedan svalna på plåten och fyll dem sedan med önskad fyllning. Nutella, vaniljkräm eller liknande och gärna lite bär och grädde. Avsluta med att pudra över florsocker.
Tips:
Varför inte fylla en stor petit-choukrans med vaniljkräm, jordgubbar och grädde till midsommar!
Vi hann även med ett agilitypass i helgen med våra vänner och tjejerna var otroligt duktiga ♡
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar