Något som hör sommaren till är ju helt klart färskpotatis och i vår familj så älskar vi att rosta dem i ugnen med färska örter. Alltid lika gott!!!
Perfekt som tillbehör till grillat kött/fisk eller som ingrediens i en matig sallad.
Ingredienser:
färskpotatis
olivolja
basilika (torkad)
oregano (torkad)
svartpeppar
vitlökspulver (ej nödvändigt)
Färska örter till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och torka potatisen torr. Dela de stora potatisarna så att alla blir lika stora. Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Krydda med kryddorna och blanda runt lite lätt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, eller tills potatisen har fått fin färg och känns genombakad.
Häll över potatisen till ett serveringsfat och avsluta med att strö över färska örter.
I helgen hann vi med en liten minisemester i Varberg. Det var första gången Amanda bodde på camping och jag tror att det gav mersmak.
Vi hade turen att hamna jämte en familj vars ena dotter gick i Amandas parallellklass, så det blev minst sagt mycket lek för hennes del :)
Själv improviserade jag ihop årets första rabarberpaj i husvagnen och det gick ju alldeles strålande att baka med Bregott istället för smör.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar