Sök recept här!

torsdag 13 februari 2014

När man vill förenkla vardagen..

Idag tänkte jag tipsa om några maträtter som är perfekta att förbereda dagen innan. På serveringsdagen tillagar man dem endast snabbt i ugnen. På så vis får man nylagad mat på ett smidigt sätt!


Först ut är den här goda kycklingformen med grönpepparsås, som ska stå och dra ett dygn för att få fram rätt smaker. Otroligt god. In i ugnen 15 minuter, koka lite ris och skär lite grönsaker och middagen är färdig!
Klicka här för att komma till receptet!
En annan maträtt som också går att förbereda på samma sätt som ovan är Favoritkycklingen. Den heter så av en anledning, oj vad god den är!
Klicka här för att komma till receptet!
Pulled pork är ett annat exempel på lätt och snabblagad mat. Den kan tillaga sig själv under natten eller dagen. Sedan är det bara att duka fram tillbehör och frossa i det goda!
Klicka här för att komma till receptet!
Om man liksom vi har tillgång till en Crock Pot så går det t.ex utmärkt att göra en Boeuf Bourguignon som sköter sig självt under dagen och luktar ljuvligt lagom tills man kommer hem. Bara att lägga i alla ingredienser i grytan och så gör den jobbet.
Klicka här för att komma till receptet!
Lax i hummersås går också väldigt fort att laga. Vill man förbereda den kan man röra ihop såsen dagen innan och bara hälla över fisken och in i ugnen på serveringsdagen.
Klicka här för att komma till receptet!


Drömkök från Kvänum
Just nu går min och Patriks hjärna på högvarv. Vi håller på och vänder och vrider på vårt kommande kök. Det gäller att få en balans i kostnad och utseende där båda parter tilltalar oss. Inte alltid det lättaste..

Kram


2 kommentarer:

Mille sa...

Njuter verkligen av din blogg!!
Helt sagolik och vacker!
Mums vad gott för själ och öga<3
Kram Mille

Mor-Mia sa...

Tusen tack för dina snälla ord!!!

KRAM