Sök recept här!

måndag 17 februari 2014

Hälleflundra i senapssås med räkberg


Kvällens middag bestod av en riktigt god hälleflundra i krämig god sås. Att man sedan toppar den med färska nyskalade räkor gör inte saken sämre!

Ingredienser:
700 g hälleflundra
salt och peppar
2 schalottenlök
2 dl creame fraiche
2 dl vispgrädde
½ dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
0,5 kg färska eller färskfrysta räkor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungsform och lägg i fisken. Salta och peppra.
Hacka löken och blanda den med creame fraiche, grädde, vin och senap.
Smaka av med salt och peppar (snåla inte, fisken innehåller en del vatten som tar bort lite smak).
Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Avsluta med att lägg på skalade räkor innan servering.




Servera tillsammans med pressad potatis och kokta ärtor.






Nu har jag bunkrat upp med lite komplement till Flingas tandborstning. Ska bli spännande att se om det ger resultat!

Kram


Inga kommentarer: