Sök recept här!

torsdag 6 februari 2014

Dumlebrûlee


Lördagens efterrätt var den goda dumlebrûleen. Perfekt när man vill kunna förbereda något i god tid.

Ingredienser:
Räcker till 6 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor

Garnering
Strösocker
färska jordgubbar

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en långpanna med vatten mitt i ugnen.
Blanda grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp. Vispa tills kolorna smält och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda ner äggulorna och häll upp smeten i 6 ugnsfasta portionsformar. Ställ i vattenbadet i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.
Innan servering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg.






I söndags trimmade jag Flinga själv för första gången. Resultatet blev inte perfekt, men jag är helt klart nöjd med min debut i trimvärlden!

Kram


Inga kommentarer: