I lördags provade jag att baka ett helt nytt recept på äppelpaj, som blev riktigt gott!
Lite som en blandning mellan ljus kladdkaka och äppelpaj, svårt att förklara, men gott var det :)
Ingredienser:
110 gram smör
2,5 dl socker
2 små ägg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 äppel
Kardemumma och Pärlsocker
Gör
så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform. Smält smöret och låt svalna något.
Rör ner socker och ägg till en jämn smet och
sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen,
och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i
kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker. Ställ
in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på
ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.
Låt kakan svalna något, pudra över florsocker och servera med vaniljsås.
Låt kakan svalna något, pudra över florsocker och servera med vaniljsås.
Mina favoritflickor som tycker så mycket om varandra♡
Kram
1 kommentar:
det lät gott... äppleefterrätter/ kakor är något jag är svag för...
Skicka en kommentar