Dagens lunch bestod av den här goda kycklingen, som tog en stund att laga i ugnen.
Resultatet blev en otroligt saftig kyckling med en jättegod smak och lagom hetta för både stora och små.
Ingredienser:
1 hel kyckling
4 msk smör- och rapsolja
1,5 tsk salt
3 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk persilja
rivet skal och saft av en ½ citron
Tillbehör:
Ugnsrostade rotfrukter.
Jag kryddade även min kyckling med lite chilipulver och torkad oregano. |
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Dela kycklingen och veckla ut den med skinnsidan uppåt i en ugnsfast form. Blanda hälften av smör- och rapsolja, salt och sambal oelek. Pensla på detta på kycklingen runt om, men mest på ovansidan.
Stek kycklingen mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 175 grader och stek ytterligare 40 minuter.
Blanda resten av smör- och rapsoljan, salt och sambal oelek med vitlök, persilja och citron.
Pensla på detta på kycklingen när det återstår 5 minuter.
Rotfrukterna lägger vi alltid i rader på plåten för att få en jämn stekning i ugnen utan att behöva röra runt någon gång.
Perfekt med dubbelugn när man lagar två ugnsrätter med olika temperaturer!
Under tiden jag stod i köket och lagade mat så var resten av familjen ute i trädgården och grejade för fullt.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar