Sök recept här!

onsdag 22 oktober 2014

Krämig äppelpaj med smak av kardemumma


I lördags provade jag att baka ett helt nytt recept på äppelpaj, som blev riktigt gott!
Lite som en blandning mellan ljus kladdkaka och äppelpaj, svårt att förklara, men gott var det :)

Ingredienser:
110 gram smör

2,5 dl socker

2 små ägg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 äppel

Kardemumma och Pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smöra och bröa en springform. Smält smöret och låt svalna något. 

Rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen, och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.  Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn)   minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.  



Låt kakan svalna något, pudra över florsocker och servera med  vaniljsås.






Mina favoritflickor som tycker så mycket om varandra

Kram

1 kommentar:

Systeryster och jag .... sa...

det lät gott... äppleefterrätter/ kakor är något jag är svag för...