Sök recept här!

fredag 10 oktober 2014

Färsk torsk under ost- och paprikatäcke


Igår överraskade jag en nära vän med att bjuda på den här lättlagade, men väldigt goda fiskrätt. Perfekt när man har ont om tid, men vill äta något gott. Har man möjlighet så ska man använda färsk torsk. Det blir så mycket godare!

Ingredienser:
700 g färsk torskfilé
1,5 dl stark ajvar relish
3 dl vispgrädde
½ dl färsk hackad persilja
1-2 dl riven ost (blanda gärna riven mozzarella och vanlig ost)
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Torka av fisken och salta den lite lätt runt om - låt ligga och vila några minuter.
Smörj en ugnsfast form. Lägg i fisken. Blanda grädde och ajvar, smaka av med peppar och häll över fisken. Hacka persiljan och fördela den jämnt över. Avsluta med att strö över osten och sätt in formen i ugnen ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg!



Servera fisken tillsammans med kokt potatis och en god sallad!





Som tack för middagen fick jag en burk honung odlad av hennes mamma. Det bästa jag vet är närodlad mat, så den här honungen ska ätas med andakt!!

Kram


Inga kommentarer: