Den här veckan har jag och Amanda höstlov och första dagen kunde inte ha börjat bättre.
Amanda hade en önskan om att få testa på att baka cupcakes, så det blev eftermiddagens aktivitet. Vi testade ett nytt chokladrecept med kaffe, som blev väldigt gott!!
Ingredienser:
125g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver (alt. 2 tsk vaniljsocker)
4 msk kakao
3 msk mjölk
5 msk kallt kaffe
Till och med äggen knäcker Amanda själv numera :) |
Vispa smör och socker pösigt och rör sedan ner ett ägg i sänder med en slickepott.
Tillsätt därefter de torra ingredienserna (blandade) växelvis med mjölk och kaffe.
Klicka ut smeten i 12 muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så behåller de formen bättre). Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Låt muffinsen svalna.
Skär ut små spetsiga koner ur varje muffins.
Chokladfyllning:
25 g smör
0,75 tsk vetemjöl
1 msk socker
1 tsk kakao
1/2 dl mjölk
Gör så här:
Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet.
Häll i mjölk och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
Häll sedan krämen i muffinshålen.
Häll i mjölk och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
Häll sedan krämen i muffinshålen.
Frosting:
60 g mjukt smör
300 g florsocker
1 krm vaniljpulver, alt 2 tsk vaniljsocker
pressad saft från 1/3 apelsin + skal
100 g philadelphiaost
Vispa smör, florsocker, vaniljpulver och apelsinsaften + skal till en slät smet. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till allt är ordentligt blandat.
Klicka i frostingen i en sprits och och spritsa ut den på muffinsen. Dekorera med valfritt strössel.
Amandas söta försök att stava till cupcakes♥♥♥
Kram
1 kommentar:
Underbar stavning och en mycket söt och go dotter ni har!
Kram Camilla (Mille i Växjö)
Skicka en kommentar