Sök recept här!

tisdag 5 april 2011

Chokladcookies med kanderade Cashewnötter


Idag har vi roat oss med att baka de här kakorna. Jag fick idén i förmiddags om att blanda i kanderade nötter i sega chokladcookis och var bara tvungen att testa!

Chokladsmet
Räcker till ca 20 kakor
75 g Smör
1,75 dl Strösocker
1 Ägg
½ tsk Vaniljsocker
½ tsk Bakpulver
0,75 dl Kakao
1,25 dl Vetemjöl
50g hackad Mörk choklad

Kanderade nötter:
1,5 dl osaltade Cashewnötter

1,5 msk vatten
2,25 dl strösocker
1 tsk flingsalt

Gör så här
Börja med de kanderade nötterna: Rosta nötterna i en torr stekpanna och häll sedan ut dem på ett bakplåtspapper för att svalna.


Värm vatten, socker och salt i en stekpanna och låt koka ihop tills det blir brunt. Det tar ca 5 minuter. Häll sedan sockersmeten över nötterna och låt kallna.Låt de kanderade nötterna kallna och bryt dem sedan i bitar.

Chokladsmeten: Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Vispa i ägget. Sikta samman de torra ingredienserna och vänd ned i smör och sockersmeten. Rör i den hackade chokladen och de kanderade nötterna brutna i bitar. Rulla till ca 20 lika stora kakbollar. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 180 grader ca 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
..
 .
.
.Amanda är duktig på att sköta om sina små planteringar. Hon sprutar fyra gånger precis som min kompis Jenny har lärt henne. Sedan att det mesta kommer på fönsterrutan är en annan historia..

Kram

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Oh, den låter inte helt fel den blandningen...

Remsan sa...

Jisses vilka kakor!

Erika - Bakglädje sa...

Mums! Det där såg inte helt fel ut. :-)

Jenny sa...

Hälsa mandisen att hon måste sätta i små pinnar i krukorna. Svartöga är nämligen en slingerväxt :) kram